De verhalen van Anthoinette,  alias Fee Buitenkeet

Anthoinette Weijn is schrijver. Ze schrijft verhalen voor grote mensen.  Fee Buitenkeet schrijft verhalen voor kinderen. Is Anthoinette een beetje saai omdat ze altijd probeert de waarheid te schrijven; Fee Buitenkeet gelooft in sprookjes en tovenarij. Fee is het buitenbeentje, zeg maar, want ze maakt ook de plaatjes bij haar verhalen en als ze haar speciale vertelhoed opzet, leest ze je zelfs voor! 

 

 December 2022 : HANSI EN DE ENGELEN

 

Hansi en de engelen is een wonderlijk boek. Het gaat ook over wonderen en over engelen. Maar het is evengoed een waarheidsgetrouw verhaal over een idyllische jeugd in een boerendorpje aan de voet van de Karawanken, een bergmassief in  Karinthië. Hoofdpersoon Hansi wordt er geboren in 1949.
Drie stemmen vertellen over zijn eerste elf levensjaren: de jonge Hansi, de 73-jarige Hans en een beschouwelijke verteller met veel oog voor kleur, geur en vergankelijkheid. 
Vanuit die drie gezichtspunten beleven we Hansi’s leven. We leren zijn vriendjes Toni, Franzi en Franz Bär kennen en zijn familie, zijn vreugde en verdriet, met als rode draad de elf engelachtige verschijningen die hem steeds bewaren voor het ongeluk.

 

Hansi en de engelen is een met veel liefde verteld verhaal, als een sprookje geïllustreerd door beeldend kunstenaar Jan Jutte. Het kan gelezen worden als een sprookje voor mensen van acht tot tachtig…  

 

Hansi en de engelen is in beperkte oplage verschenen. Het is verkrijgbaar bij AFdH Uitgevers: https://www.afdh.nl/boeken/hansi-en-de-engelen.aspx  Het ISBN nummer is 978 94 93 183 39 1


Hieronder een tweetal filmpjes over Hansi, een over de totstandkoming van het boek, en de andere als een impressie van de idylle die erin wordt beschreven.   

…en enkele foto’s van de feestelijke boekpresentatie op 29 december 2022:

 


FLIPBOEKJES

Voor jou heeft Fee Buitenkeet hieronder een cadeautje. Of beter gezegd: twéé. Twéé online flipboeken voor de prijs van géén!  

Klik, kijk en lees het sprookjesachtige verhaal van WALDEMAN in het online flipbook, of het wonderlijke verhaal van RAAF, over een jonge raaf die niet durft te vliegen. Veel plezier! 

'Waldeman' en 'Raaf' mag je online kosteloos en zo vaak je maar wilt lezen en delen.

Klik op het plaatje en begin direct.

Veel plezier!Bij Fee Buitenkeet is niet alleen iets te lezen of te luisteren: er valt ook iets te zien! 
In 2020 verschenen bij DROOMSPOEL BEELDVERHALEN twee van haar verhalen.

Wil je ze zien? Dat kan! Klik dan op onderstaande links:

MUKWAUWLA


Of:

SMILLA KAMILLA


SOFIES DROOM

is een sprookje met een belangrijke boodschap. En omdat  Fee Buitenkeet het waanzinnig belangrijk vindt dat Sofie die boodschap aan iedereen kan vertellen, heeft ze besloten hieronder de link naar de  PDF van het boek te plaatsen,  zodat je  SOFIES DROOM nu gratis kunt downloaden, lezen en delen. 

 Dus klik en lees... veel plezier!

Wil je er iets over zeggen, of wil je me schrijven? Dat vind ik hartstikke leuk! Stuur me gerust een mailtje, je krijgt altijd antwoord.  Mijn e-mail adres is: 

 feebuitenkeet@outlook.com

 

Download
SOFIES DROOM GRATIS DOWNLOAD BOEK PDF.pd
Adobe Acrobat document 3.3 MB

SOFIES DROOM en WALDEMAN werden eveneens omgezet tot een script voor de gelijknamige belevenisproducties tijdens de Lichtjeswandeling van Staatsbosbeheer de Sallandse Heuvelrug in december 2018 en 2019. Hierin werden zowel Waldeman als Sofies Droom  door tientallen fantastische vrijwilligers tot leven gewekt!


Eerder verschenen het sprookjesboek SPROOKSELS en de gedichtenbundel PAPAVERS, in 2019 gevolgd door SOFIES DROOM. Deze drie boeken zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar.